Skip to content

ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 EURON TILAUKSILLE

5 ways to increase your ability to focus

5 tapaa saada keskittymiskyky takaisin

Onko pää sumuinen? Vaikea keskittyä työn alla olevaan tehtävään? Keskittymisvaikeudet voivat olla oikea ongelma - niin koulussa, töissä kuin kotonakin. Niiden takia voit joutua etsimään vastauksia, kuinka keskittymiskykyä saa parannettua. Tästä artikkelista löydät 5 käytännön vinkkiä, joilla parannat keskittymistäsi ja saat enemmän aikaan. Eiköhän ylitetä tavoitteemme päivälle!

1. Treenaa aivojasi

Keskittymiskyky on kuin mielen lihaskuntoa. Mitä enemmän teet sen eteen töitä, sitä vahvemmaksi se tulee. Treenaa aivojasi peleillä. Tutkimus on osoittanut, että aivoja treenaavaan toimintaan käytetty 15 minuuttinen 5 päivänä viikossa voi parantaa keskittymiskykyä.

Tässä muutama ehdotus, joilla pääset alkuun:

  • Sudoku;
  • ristisanatehtävät;
  • shakki;
  • palapelit;
  • Sanapelit;
  • muistipelit.

2. Poista häiriötekijät

Kun jokin muu vie huomiomme, kestää 23 minuuttia ja 15 sekuntia palata täysin keskeytyneen tehtävän pariin.

Ota tekniikka kontrolliin. Pistä puhelin pois päältä tiettyinä aikoina päivästä. Siis laita someilmoitukset pois päältä tai tee kaiken kattava digitaalinen detox. Ei sähköpostia tarvitse tarkistaa 5 minuutin välein.

Häiriöiden estämiseksi kaikissa laitteissasi on myös muutamia mahtavia sovelluksia. Ei enää instagramin selailua tai muitakaan somesovelluksia silloin, kun sinun pitää kirjoittaa raportti, koska sovellus ei anna sinun katsoa niitä. Suosittelemme kokeilemaan Freedomia tai Sereneä.

3. Paranna untasi

Kun emme saa tarvitsemaamme 7-8 tuntia unta, huomio- ja keskittymiskykymme laskevat. Ilman kunnollista unta, aivojen on vaikea toimia kunnolla. The American Academy of Sleep Medicine tarkasteli tutkimusta, jossa tutkittiin huonon unen vaikutusta tuottavuuteen. Tulosten mukaan ihmiset, jotka saavat vähemmän kuin 5-6 tuntia unta joka yö kokivat 19% laskun tuottavuudessaan verrattuna niihin, jotka nukkuivat 7-8 tuntia.

Tiedämme, että monelle nukahtaminen on vaikeaa. Jos olet yksi näistä monista, käy katsomassa 7 testattua ideaa, jotka auttavat sinua nukahtamaan nopeammin ja rauhallisempana.

4. Kokeile CBD:tä

CBD voi tukea rauhallisuuden tunnetta ja keskittymistä lieventämällä arjen stressiä ja ajoittaista ahdistusta. Kun olo on vähemmän stressaantunut ja ahdistunut, on luonnollisesti helpompi keskittyä siihen, mitä olet tekemässä.

Kun aamu on päivän haastavin aika, aloita se lisäämällä muutama CBD-tippa kahviisi. Se on loistava tapa saada pieni lisäsysäys energiaa ja keskittymiskykyä, joka kestää koko aamun.

Organialla on tarjolla monia CBD-öljyjä eri vahvuuksina sisältäen terpeenejä, flavonoideja, sekä välttämättömiä rasvahappoja, jotka tukevat aivojen toimintaa.

Meiltä löytyy laajan spektrin, täyden spektrin ja isolaatti CBD-öljyjä eri vahvuuksilla välillä 5-30%, jotta varmasti löydät täydellisen voimakkuuden tarpeisiisi. 10% öljyt ovat saatavilla myös eri makuisina esimerkiksi virkistävällä mintulla tai herkullisella mustikalla.

5. Aloita meditaatio

Meille meditaatiotapa on tullut jäädäkseen. Tutkimukset osoittavat, että meditaatio voi auttaa keskittymään tehtävään pitempään, vähentää taipumusta vaihdella eri tehtävien välillä ja saada meidät nauttimaan tehtävistämme enemmän.

Jos olet aloittelija, etkä ole koskaan kokeillut meditaatiota, aloita viidestä minuutista ja kasvata sitten määrää. Tähän löytyy avuksi myös useita sovelluksia, kuten Calm tai Headspace, jotka auttavat alkuun. Muista, että kuten kaikkien uusien tapojen kohdalla, kyse on harjoittelusta.

Toivomme, että löysit hyödyllisiä vinkkejä keskittymiskykysi parantamiseen. Koita joitakin niistä (tai kaikkia) ja ylitä päivän tavoitteesi!

Older Post
Newer Post
Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Lisätty ostoskoriin